Ads Top

Waterschap Zuiderzeeland koploper zuiveren afvalwater

Waterschap Zuiderzeeland komt goed uit de ‘Bedrijfsvergelijking zuiveringsbeheer 2015’. Het gezuiverde afvalwater in Flevoland is relatief het schoonste en daarbij verbruikt Zuiderzeeland het minste energie ten aanzien van de andere waterschappen in Nederland.

Uit de bedrijfsvergelijking blijkt dat het gezuiverde afvalwater in Flevoland relatief het meest schoon is. Dit houdt in dat Waterschap Zuiderzeeland de verontreinigde stoffen in het afvalwater met het hoogste rendement verwijdert.

Een ander mooi resultaat is dat Zuiderzeeland dit het meest energie-efficiënt doet. Hier is de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Ook zien we een daling van de directe kosten voor het zuiveringsbeheer. Al met al prachtige resultaten.

De vijf afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI’s) van Zuiderzeeland zorgen dagelijks voor het zuiveren van het afvalwater in Flevoland. De mooie resultaten betekenen niet dat Zuiderzeeland achterover gaat leunen. De komende jaren blijft Waterschap Zuiderzeeland werken aan het innoveren en duurzamer maken van het zuiveringsbeheer. Hierbij zijn het verder vergroten van de energie-efficiency en het terugwinnen van grondstoffen speerpunten. Het recentelijk door het bestuur vastgestelde Masterplan Duurzame Energie geeft hier mede invulling aan.

In de afgelopen maanden is er voor de zesde keer een landelijke ‘Bedrijfsvergelijking zuiveringsbeheer’ uitgevoerd. De resultaten van 2015 werden afgezet tegen de resultaten uit 2012. In zijn algemeenheid kunnen de waterschappen stellen dat  de zuiveringsprestaties stabiel goed zijn, dat de kosten voor het zuiveringsbeheer zijn gedaald en dat de waterschappen het zuiveren van afvalwater steeds duurzamer uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.