Ads Top

Sprengvallei Apeldoorn komt tot leven

Na een flinke ruk aan een forse afvoerstop stroomde het stadswater de spreng bij Park Berg en Bos in. Deze openingshandeling was nodig om het regenwater rechtstreeks in de spreng te laten stromen en niet langer via het riool af te voeren. Gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Mark Sandmann mochten de stop lostrekken.

De spreng is onderdeel van de opgeknapte Sprengvallei die de verbinding vormt tussen Apeldoorn en Park Berg en Bos aan de rand van de Veluwe. De Sprengvallei is in de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegd als onderdeel van het werkverschaffingsproject Berg en Bos.

De gemeente Apeldoorn en de provincie knapten bruggen op, herstelden de spreng en legden nieuwe wandelpaden aan. Het resultaat is een prachtige nieuwe wandelroute door het bos met grote hoogteverschillen, langs een spreng en een oase van rust.

Met de Sprengvallei heeft Apeldoorn er een mooie verbinding bij tussen de stad en het Veluwse landschap. Vanuit hun woonwijk kunnen bewoners zo de Sprengvallei in wandelen. De ligging bij toeristische trekpleisters als de Apenheul en Julianatoren maakt het ook voor toeristen en recreanten aantrekkelijk.

Apeldoorn is een groene stad met parken en groene routes aan de stadsrand, als link tussen de stad en het buitengebied. Met het programma Stadsranden verbetert de gemeente de verbindingen tussen de stad en het landschap dat daaraan grenst. Het project Sprengvallei is onderdeel van dit programma waaraan de provincie financieel heeft bijgedragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.