Ads Top

Gratis activiteiten in Week van Ons Water

Vanaf 12 tot en met 19 oktober is het de landelijke Week van Ons Water. Door het hele land vinden publieksactiviteiten plaats. Wij organiseren excursies, gastlessen en een muskusrattenmiddag. Vooraf aanmelden via weekvanonswater.nl is verplicht, deelname is gratis.

Kom naar RatjetoeOp deze woensdagmiddag kunnen kinderen kennismaken met de muskusrat. Hoe lief dit beestje ook oogt, de twaalf kruiwagens grond die het jaarlijks verzet, zijn schadelijk voor de waterafvoer. Een van onze muskusrattenbestrijders leert kinderen hoe dit dier in de Zeeuwse sloten leeft, waar de naam muskusrat vandaan komt en waarom vangen nodig is. Leuk voor kinderen van 7 - 12 jaar en hun ouders. Niet voor angsthazen!

Woensdag 12 oktober, 14.00-16.00 uur, Kerkwerve
Excursie keermiddel TholenHet Volkerak-Zoommeer wordt de grootste waterberging van Nederland. Bij de stad Tholen leggen we een kering aan. Als de Hartelkering en de Maeslantkering bij Rotterdam gesloten moeten worden wegens zware wind en ook de Haringvlietsluizen dicht zijn voor hoogwater door regen, wordt het Volkerak-Zoommeer ingezet als waterberging. Het water in de haven van Tholen zou met circa 2,30 meter stijgen. Om waterschade te voorkomen aan aanlegvoorzieningen, kademuren en woningen wordt er een keermiddel in de haven aangelegd. Interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Dinsdag 18 oktober, 13.30-15.30 uur, Tholen
Waterschapscollege waterveiligheidHoe veilig wonen we achter de Zeeuwse dijken en duinen? Zijn ze bestand tegen superstormen en zeespiegelstijging? En hebben inwoners enig idee hoe hoog of laag ze zelf wonen? Dit laagdrempelig college gaat over superstormen, overstromingen en dijken. Waterschappelijk verantwoord! Interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 

Woensdag 19 oktober, 19.30-20.30 uur, waterschapskantoor Middelburg
Excursie kust Cadzand-BadEen deel van de West-Zeeuws-Vlaamse kust was niet sterk genoeg om een superstorm te weerstaan die eens in de 4.000 jaar kan voorkomen. Inmiddels is de kust weer veilig. Tijdens de excursie wordt uitleg gegeven over het project CADZAND-Maritiem. Daaronder valt niet alleen de kustversterking, maar ook de aanleg van de jachthaven en de verbetering van de openbare ruimte in Cadzand-Bad. Het project is bijna afgerond, de meeste werkzaamheden zijn gereed. Dit is dus een van de laatste kansen om meer te weten te komen over dit grote project.

Donderdag 13 oktober, 14.00-15.00 uur, Cadzand-Bad
Speciaal voor basisscholen: gastles groep 6Zonder dijken en duinen zijn we nergens. En zonder gemalen houden we geen droge voeten. Hoe zien kinderen dat? Kennen ze de kracht van het water en waar denken zij dat regenwater naartoe gaat? En waar ligt de sterkste dijk van Zeeland? Speciaal voor de Week van Ons Water bieden we een gastles voor groep 6 aan over het wonen onder de zeespiegel. De gastles wordt op de school zelf gegeven.
Van 10 tot en met 21 oktober, aanvragen via scheldestromen.nl/educatie, vol = vol.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.