Ads Top

Afvalwater Schoonoord nu gezuiverd in Sleen

De rioolzuiveringsinstallatie in Schoonoord is opgeheven. De inwoners merken er niets van, maar hun afvalwater gaat nu via het nieuwe gemaal en een nieuwe persleiding naar de zuiveringsinstallatie in Sleen. Roel van der Veen, lid van het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, heeft inmiddels ‘de knop omgezet’ en het gemaal in werking gesteld. Het project is onderdeel van de verbetering van de rioolwaterzuivering in Sleen.

De rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Schoonoord stamt uit 1974 en was verouderd. Om ook in de toekomst blijvend te kunnen voldoen aan lozingseisen en milieu- en ARBO-richtlijnen is onderzocht welke aanpassingen nodig zijn. “Sluiting van de RWZI in Schoonoord en aanleg van een elf kilometer lange persleiding naar Sleen kwam daarbij als beste alternatief naar voren. Op die manier zijn we verzekerd van een goede waterkwaliteit en de veiligheid van de medewerkers”, verklaart Van der Veen.
RWZI Sleen gerenoveerd – zaterdag 15 oktober Open Dag

Om ook het afvalwater vanuit Schoonoord te kunnen verwerken, is de capaciteit van de RWZI in Sleen vergroot. Daarnaast is de installatie gerenoveerd en zijn er energiezuinige machines geplaatst. De rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sleen verwerkt het afvalwater van de kern Sleen en vele kernen in de omgeving, waaronder Nieuwlande, Oosterhesselen, Zweeloo en Odoorn en nu dus ook Schoonoord. Zaterdag 15 oktober opent RWZI Sleen haar deuren voor het publiek. Belangstellenden zijn tussen 12.00 en 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.