Ads Top

Walter van der Meer benoemd tot deeltijdhoogleraar membraantechnologie

Prof. dr. ir. Walter van der Meer (57) is per 1 september 2016 benoemd tot deeltijdhoogleraar bij de Universiteit Twente. De algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Oasen, bekleedt bij de UT de nieuw ingestelde leerstoel ‘Membrane Technology and Engineering for Water Purification’. 

Het deeltijdhoogleraarschap bij de Universiteit Twente betekent dat Walter van der Meer één dag per week werkzaam is als hoogleraar en verder als algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Oasen. De nieuwe leerstoel houdt ook in dat Van der Meer zijn werkzaamheden als deeltijdhoogleraar voor de Technische Universiteit Delft beëindigt. Sinds 2011 was hij als deeltijdhoogleraar ‘Innovative Water Purification Processes’ verbonden aan de TU Delft. 

De nieuwe leerstoel bij de Universiteit Twente maakt deel uit van de onderzoeksgroep Membrane Science and Technology. De onderzoeksgroep is toonaangevend in Nederland op het gebied van fundamenteel en praktijkgericht onderzoek naar de ontwikkeling en procestechnologische toepassingen van membranen in bijvoorbeeld de watersector. De Membrane Science and Technology groep valt onder MESA+.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.