Ads Top

VU en Dopper gaan voor de eerste PET-watervrije universiteit

De VU moet de eerste universiteit van Nederland worden waar niemand meer rondloopt met wegwerpflesjes water. Green Office VU doet samen met Dopper mee aan de Duurzame Introductie Stunt (DIS) tijdens de VU Introductiedagen. Dat markeert de aftrap van het project ‘VU PET-Watervrij in 2018.’

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd georganiseerd door landelijk studentennetwerk Studenten voor Morgen, waarbij studie- en studentenverenigingen uit diverse steden strijden om een prijs voor de meest duurzame introductie stunt. Green Office VU gaat voor de eerste plek: iedereen kan zijn wegwerp PET-flesje omruilen voor een duurzame Dopper. Met de ingezamelde flesjes maken de initiatiefnemers een verticale tuin, tot de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober te zien op de VU. De eerstejaars kunnen zelf hun oude flesje ook zelf omtoveren tot een tuin.

“Met deze stunt willen we studenten en medewerkers bewust maken van de impact die een PET-flesje heeft op het milieu. We willen hen inspireren om alternatieven te gebruiken”, aldus Marthe van Rijn, manager van Green Office VU. Vicevoorzitter Marjolein Jansen van het College van Bestuur: “Als we met elkaar kunnen zorgen dat het aantal PET-flesjes verminderd wordt, dan moeten we daar de schouders onder zetten.” Het initiatief wordt gesponsord door de VU, Dopper, Green Living Lab, Intratuin en Hortus Botanicus VU.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.