Ads Top

Studenten doen onderzoek naar waterkwaliteit

Op dinsdag 6 september gaan studenten van de Hanzehogeschool Groningen de waterkwaliteit van vijftien vijvers in Groningen onderzoeken. Om 15.00 uur doen de studenten met de onderwaterdrone en apps hun metingen bij de Floresvijver in de Korrewegwijk. De resultaten zijn op vrijdag 9 september bekend en worden open source gedeeld via www.hanze.nl/noorderruimte. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom!

Maandag startte het nieuwe studiejaar en gaan ruim 25 nieuwe studenten binnen het Kenniscentrum NoorderRuimte aan de slag met nieuwe opdrachten binnen de thema's Aardbevingen, Duurzaamheid & Overvloed, Gezondheid & Overvloed en Krimp.

Een van de projecten is het onderzoek naar waterkwaliteit. Tijdens een warme periode is het van groot belang om te weten of er bijvoorbeeld botulisme of blauwalg in het water zit. Een snel, kosteneffectief en gedetailleerd inzicht in de waterkwaliteit kan tegenwoordig snel gemeten worden door innovaties als onderwaterdrones en apps. Studenten gaan als voorbereiding op diverse projecten in Groningen, Hoogeveen en Manila kijken hoe ze zelf metingen kunnen verrichten en deze kunnen interpreteren. Niet met dure meetapparatuur, maar 'gewoon' met hun eigen telefoon.

De nieuwe studenten van het Kenniscentrum NoorderRuimte komen van dertien verschillende opleidingen van de Hanzehogeschool en de RUG. Zij werken in multidisciplinaire teams samen met de externe opdrachtgever, lectoren en onderzoekers van het Kenniscentrum - en soms ook samen met andere nationale en internationale onderwijsinstellingen - aan praktijkgerichte onderzoeksvragen. Over de 'eigen muren' heen kijken, van elkaar leren en samen komen tot goede oplossingen zijn daarbij belangrijke uitdagingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.