Ads Top

Bouw je eigen ‘drinkwaterzuivering’ bij Museum of Water

Op zaterdag 17 september en zondag 18 september kunnen kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar hun eigen ‘drinkwaterzuivering’ bouwen (nou ja, bijna dan). Deelnemen is gratis en kan tussen 13:00 en 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig. De workshop vindt plaats in het Museum of Water in het Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141 Rotterdam.

Museum of Water is een initiatief van de Engelse beeldend kunstenares Amy Sharrocks. In Londen heeft zij een tentoonstelling gemaakt van flesjes water die mensen hebben ingeleverd met hun verhaal waarom water voor hen bijzonder is. De meest uiteenlopende watersoorten komen aan bod: zeewater, water uit de Ganges, wijwater, afvalwater, het eerste badwater van een baby. Uiteraard ontbreekt een flesje Evideswater niet. Ook al is kraanwater in Nederland vanzelfsprekend, het is wereldwijd iets bijzonders. Veel mensen in de wereld hebben dit niet.

In de periode van 9 tot en met 25 september is in het Gemaal op Zuid de Rotterdamse variant te bekijken van vrijdag tot en met zondag tussen 11:00 en 17:00 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken en er zijn diverse wateractiviteiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.