Ads Top

Zwemmen met een wetsuit (i.m.)

Wanneer de temperaturen afnemen is het water in Nederland veelal te koud om van te genieten. Maar de echte watersporter weet dat wetsuits de ideale oplossing zijn om zelfs met lage temperaturen het water te kunnen betreden. Zo neemt de kans op onderkoeling af en gaat het zwemmen beter vanwege de stroomlijn van het pak.

Soorten wetsuits
Er zijn meerdere modellen en diktes te koop die allemaal geschikt zijn voor verschillende sporten en temperaturen. Wetsuits met korte mouwen en broekspijpen zijn geschikt voor warmer weer en dus het beste te gebruiken tijdens vakanties. Exemplaren met lange armen en benen zijn ideaal voor het Nederlandse klimaat. Een dikker pak drijft beter en is daardoor geschikt voor beginnende zwemmers, terwijl een dunner pak meer flexibiliteit biedt en daardoor geschikt is voor sporters die meer bewegingsvrijheid nodig hebben. Bij het uitzoeken van een wetsuit is het een goed idee om een speciaalzaak zoals jobe.nl te bezoeken. Zij kunnen helpen met het uitzoeken van het ideale pak voor verschillende omstandigheden.

Het gebruik
Een wetsuit hoort aan te voelen als een soort tweede huid. Het pak moet helemaal strak om het lichaam heen zitten zodat er geen water tussen het pak en de huid kan komen. Het zwemmen zelf wordt niet bemoeilijkt door het dragen van een wetsuit, het is vooral het aan- en uittrekken van het pak dat wat behendigheid vereist. Het aantrekken van een wetsuit verloopt heel stroef, maar door het pak langzaam vanaf de voeten omhoog te schuiven kan het pak uiteindelijk over de schouders worden gehesen. Wanneer het pak gesloten is, is het verstandig om via de mouw even door het pak te blazen. Dit zorgt ervoor dat de lucht in het pak gelijk verdeeld is zodat het overal even goed aansluit. Het uitrekken van het pak wordt makkelijker wanneer er wat water onder het pak wordt gelaten. Na enige oefening wordt het gebruik van een wetsuit een stuk eenvoudiger en kan er zorgeloos worden genoten van het water.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.