Ads Top

Stichting Calamiteitenfonds Mijn(water)schade Limburg van start gegaan

De Stichting Calamiteitenfonds Mijn(water)schade Limburg is in het leven geroepen om voorziening toe te kennen in die gevallen waarbij de veiligheid van wonen in het geding is als gevolg van schade veroorzaakt door vroegere mijnbouwactiviteiten.

Deze voorziening bestaat uit een geldelijke bijdrage aan de eigenaar-bewoner resp. in geval van huur aan de eigenaar van de desbetreffende woning in de kosten van bouwtechnische werkzaamheden om de woning weer veilig en bewoonbaar te maken. Voor het uitvoeren van deze bouwtechnische werkzaamheden sluit het bestuur een intentieovereenkomst met vijf aanneembedrijven.

Om te kunnen bepalen of sprake is van een noodvoorziening en de aard en omvang daarvan vast te stellen dient  de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente waarin de woning gelegen is te rapporteren.

Het gebied waarvan verwacht wordt dat zich naar alle waarschijnlijkheid mijnschade zal kunnen voordoen is gesitueerd in 12 gemeenten in Zuid-Limburg.

De voorwaarden en procedure om in aanmerking te komen voor een voorziening liggen vast in de Schaderegeling van de Stichting, vastgesteld op 10 december 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.