Ads Top

'Rondje Rotterdamse plassen’

Rotterdam is sterk verbonden met het water. En dat roept vooral associaties op met de haven, containerschepen en binnenvaart terwijl Rotterdam ook bijzonder aantrekkelijk is voor waterrecreanten. Die aantrekkingskracht kan nog groter worden als de Rotte meer met de stad en omliggende plassen wordt verbonden, zodat het makkelijker wordt een rondje te varen. Dat zou bovendien ondernemers verleiden om langs het water te investeren.

Deze toekomstvisie werd dinsdag 23 augustus met Jaap Smit gedeeld in het clubhuis van Watersport Vereniging IJsselmonde bij aankomst van de tweede etappe van zijn zeiltocht door Zuid-Holland. Bij ontwikkeling van deze plannen zou het helpen als op bestuurlijk niveau binnen de gemeente of de provincie iemand met passie voor waterrecreatie integraal verantwoordelijk voor dit thema wordt, aldus de pleitbezorgers.

Dinsdag stond de langste van de 5 etappes op het programma: van Alphen aan den Rijn via Waddinxveen, Gouda, Zuidplas, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel naar Rotterdam. Een afstand van 39 kilometer over de Oude Rijn, de Gouwe en de Hollandse IJssel. Tussen Alphen en de Julianasluis in Gouda passeerde Smit 12 bruggen.

Vanaf Alphen aan den Rijn waren Tjerk Bruinsma (oud-burgemeester van de Krimpenerwaard) en Martijn Spijk (directievoorzitter Rabobank Krimpenerwaard) te gast en in Gouda stapte Martijn Vroom (burgemeester Krimpen aan den IJssel) op. Met de gasten is met name gesproken over het initiatief om in de Krimpenerwaard met een aantal maatschappelijke partijen een toekomstvisie op te stellen waarin ook de vraag aan de orde komt van het profiel van de gemeente: forensenregio van het stedelijk gebied of gebied dat recreanten wil trekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.