Ads Top

Meer mogelijk met waterrecreatie Groene Hart

Waterrecreatie in het Groene Hart is in ontwikkeling en er zijn volop mogelijkheden om het voor waterrecreanten nog beter te maken. Die boodschap kreeg Jaap Smit maandag 22 augustus in Alphen aan den Rijn bij aankomst van de eerste etappe van zijn vaartocht door Zuid-Holland. Met het verruimen van de openingstijden van bruggen in het hoogseizoen zou de provincie hieraan kunnen bijdragen.

Smit begon zijn vaartocht maandagochtend vanaf de Kaagsociëteit. In zijn zeilboot ontving hij 4 burgemeesters uit de Rijnstreek: Marina van der Velde (Kaag en Braassem), Liesbeth Spies (Alphen aan den Rijn), Christiaan van der Kamp (Bodegraven-Reeuwijk) en Frans Buijserd (Nieuwkoop). Ook gedeputeerde Rogier van der Sande was te gast tijdens de eerste etappe die via Leiderdorp en Zoeterwoude naar Alphen aan den Rijn leidde. Onderweg werd onder meer gesproken over de samenwerking in de regio.

Nadat de boot in de jachthaven was afgemeerd nam Jaap Smit afscheid van de daggasten. Daarna volgde in het Park Rijnstroom een gesprek over waterrecreatie, waarvoor de gemeente Alphen aan den Rijn een aantal mensen had uitgenodigd die in deze sector actief zijn. In dit gesprek is onder andere gesproken over lopende initiatieven om de waterrecreatie in het Groene Hart te ontwikkelen, waarbij mogelijkheden liggen in het ontwikkelen van ‘iconen’. Aan de provincie werd gevraagd met een meer integrale aanpak te komen. Jaap Smit neemt de suggesties mee naar het provinciehuis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.