Ads Top

I-Real ontwikkelt LoRa datalogger

Technologiebedrijf I-Real uit Terborg heeft een datalogger ontwikkeld dat communiceert via LoRa. De RealSense 1 is specifiek geschikt voor grondwatermetingen voor met name gemeenten, waterschappen en de industrie. De datalogger is nog in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar voor de markt. Door gebruik te maken van LoRa hebben gebruikers lagere communicatiekosten in vergelijking met traditionele communicatieverbindingen. Ook is het met LoRa mogelijk telemetrische loggers in te zetten op plekken waar onvoldoende of geen GSM dekking is.
Voordelig in gebruik

LoRaWAN, wat staat voor Long Range Wide Area Network, is een specificatie voor een telecommunicatienetwerk. LoRa maakt gebruik van lage frequentie golven, wat het geschikt maakt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. Door het toepassen van LoRa is de RealSense 1 datalogger erg voordelig in gebruik. Bouke Siebenga, algemeen directeur van I-Real legt uit waarom: “Door de technologie van LoRa kan de batterij van de RealSense 1 veel langer mee. Hierdoor is minder onderhoud nodig en vindt er minder vaak een batterijwissel plaats. Door het toevoegen van LoRa op de reeds bestaande communicatiemogelijkheden van de logger, blijft de gebruiker de zekerheid houden van betrouwbare data over de grondwaterstanden in zijn gebied.”
Winnaar Award

De RealSense 1 is ontwikkeld met behulp van onder andere ITalks componenten van MCS. De datalogger heeft onlangs een prijs gewonnen in het Sensoring Success programma van MCS. John van Nijnatten, Algemeen Directeur van MCS: “De jury was onder de indruk van deze concrete, werkende case. Zeker in ons land, in combinatie met de verwachte klimaat problematiek, is het continu, betrouwbaar meten van (grond)water standen van groot belang.”
De RealSense 1 datalogger is geschikt voor private LoRa netwerken, alsmede het publieke LoRa netwerk. Komende periode wordt er een pilot ingericht bij een gemeente en een waterschap die gebruik maken van zowel het private als publieke netwerk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.