Ads Top

Zuid-Holland in high level Steering Group EIP on Water

Gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland neemt zitting in de Steering Group van het European Innovation Partnership (EIP) on Water. De Steering Group bestaat uit 26 high level experts op het gebied van water en innovatie en wordt voorgezeten door Karmenu Vella, Europees Commissaris (Milieu, Maritieme Zaken en Visserij).

De Steering Group geeft strategisch advies aan het EIP on Water en identificeert belangrijke onderwerpen en uitdagingen voor waterinnovatie. Het Strategisch Uitvoeringsplan geeft de belangrijkste prioriteiten weer en de manier van werken en de governance structuur voor het EIP on Water. De Europese Commissie heeft besloten dat de Steering Group EIP on Water voor de periode 2016-2018 bestaat uit 27 leden, waarvan 9 nieuwe leden. Tweemaal per jaar vindt overleg plaats. Het eerste stuurgroepoverleg in de nieuwe samenstelling staat gepland voor het najaar van 2016.

Het EIP on Water is een initiatief opgezet door de Europese Commissie en richt zich op samenwerkingsverbanden tussen partijen uit de Europese watersectoren om innovatie en time to market te versnellen. Er wordt concreet gewerkt aan demonstratieprojecten om de nationale kennis en ervaringen op het gebied van watermanagement toe te passen.

Het Netherlands Water Partnership (NWP) ondersteunt de watersector bij export en internationale samenwerking. NWP levert een bijdrage door de kennis uit het brede netwerk te benutten en in te zetten voor nieuwe samenwerkingsverbanden in Europa en daarbuiten.Ervaringen en kennis op dit gebied kunnen worden benut en van toegevoegde waarde zijn voor het European Innovation Partnership on Water.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.