Ads Top

De Burgh heeft logistieke oplossing tekort aan bluswater op locatie

Er is een groeiend tekort aan bluswater op locatie in Nederland. Op steeds meer plekken in ons land zijn moderne waterleidingen zo klein van diameter dat de brandweer te weinig watertoevoer heeft om branden te kunnen blussen.

De Burgh heeft, na een aanbesteding door Brandweer Brabant-Noord, een watertransportvoertuig ontwikkeld dat mede een oplossing kan zijn voor watertransport bij een brand. Het is een voertuig voor watertransport dat onder meer bestaat uit een tank van 16.500 liter, een pomp en waterslangen. Er zijn diverse mogelijkheden voor het inbouwen van een pompsysteem; bijvoorbeeld een inbouw van een motorspuit of een aandrijving van een bluspomp die is gekoppeld met een PTO op de versnellingsbak.

De voertuigen zijn inmiddels door De Burgh ontwikkeld, in april afgeleverd en in gebruik genomen. Jasper Derks, projectleider Brabant Noord: "Wij kijken als opdrachtgever tevreden terug op het aanbestedingsproces. De waterwagen is in goede samenwerking met De Burgh gerealiseerd, met al onze wensen en eisen. De voertuigen voldoen aan de verwachtingen en worden volop gebruikt".

In totaal zijn er voor Brandweer Brabant-Noord 6 watertransportvoertuigen door De Burgh afgeleverd. Eén van de voertuigen is een DAF FAN CF 360 Euro 5. Dit voertuig is als pilotvoertuig gebruikt om dit concept te ontwikkelen. De laatste levering bestond uit 5 DAF FAN CF 370, Euro 6, met wielbasis WB.380 6x2. Het motorvermogen is een MX 271 KW (370 PK). De lengte van het voertuig is 850 cm, de hoogte 305 cm en de breedte 255 cm.

Deze DAF CF is zeer gebruiksvriendelijk; onder andere door de korte draaicirkel en zijn wendbaarheid. Het voertuig is daardoor ook zeer geschikt voor het gebruik in de bebouwde kom. Door een stug hulpraam en een laag zwaartepunt heeft het voertuig goede rijeigenschappen en een zeer stabiele wegligging. Aan de achterzijde is door het verlaagde chassis een grote pompruimte en is de motorspuit makkelijk te bedienen vanwege de lage montage.

Het watertransportvoertuig is uitgerust met alle veiligheidssystemen van DAF zoals AEBS, VSC, LDWA, FCW, airbag met gordelspanners en een 360° camerasysteem Brigade.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.