Ads Top

'Blue Growth' van start op Campus Oostende

Op maandag 6 juni 2016 is op de Campus Oostende van de UGent het startschot gegeven van Blue Growth. Alle mariene en maritieme (onderzoeks)activiteiten en technologieën worden voortaan gebundeld op het Wetenschapspark GreenBridge.

Op haar Wetenschapspark GreenBridge zet de UGent volop in op Blue Growth: het duurzaam exploiteren van oceanen en zeeën. Onderzoeksdomeinen die hieronder vallen zijn blue energy (offshore wind-, golf- en getijdenenergie), aquacultuur, mariene biotechnologie, zeebodem mijnbouw en kustverdediging. Met een focus op deze specifieke sectoren verdiept én verbreedt GreenBridge haar oorspronkelijke kennispool.

De unieke ligging van het wetenschapspark aan zee zorgt ervoor dat toepassingsgericht onderzoek mogelijk is. Momenteel gebeurt al drie vierde van het mariene en maritieme onderzoek in Vlaanderen vanuit de UGent en dit zal in de toekomst, zeker met het oog op valorisatie, geconcentreerd worden in Oostende. Zo starten binnenkort op het wetenschapspark de graafwerken voor een golftank van 30 op 30 meter die moet toelaten schaalmodellen van kustwaterbouwkundige en offshore constructies (zoals havendammen, golf- en getij-energieconvertoren of offshore windturbines) te onderwerpen aan de inwerking van golven, getijstroming en wind.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.