Ads Top

Renovatie gemaal Hooge Nesse

Een dezer dagen begon Hollandse Delta met de renovatie van gemaal Hooge Nesse in Zwijndrecht. Het waterschap vervangt de pompen en de elektrische installatie. Begin 2017 is het werk klaar.

In het voorjaar van 2014 is een van de twee pompen uitgeschakeld door een brand. Het gemaal draait sindsdien grotendeels op de tweede pomp. Voor de kapotte pomp zijn tijdelijke pompen geplaatst. Deze pompen gebruikt het waterschap alleen bij het wegpompen van grote hoeveelheden water.

Na de brand heeft het waterschapsbestuur besloten om het herstel te combineren met een al eerder voorgenomen renovatie. Zo zal één van de elektromotoren en de aandrijving van de pompen worden vervangen. De capaciteit van het gemaal wordt daardoor groter. Voortaan zal het gemaal van elke hectare in het gebied 2 liter water per seconde kunnen verpompen. Dit was 1,5 liter. Ook de instroom en uitstroom van water wordt aangepast. Daarnaast plaatsen weeen nieuwe noodgenerator in het gemaal. Deze levert bij stroomuitval voldoende stroom voor de helft van de totale pompcapaciteit, net als voor de brand.

Eind 2016 moeten de pompen weer draaien. Tot die tijd is de water aan- en afvoer gewaarborgd. In totaal heeft Hollandse Delta 2,4 miljoen euro uitgetrokken voor de werkzaamheden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.