Ads Top

Meer natuur voor de Tovensche Beek

De ecologische verbindingszone (evz) langs de Tovensche Beek is af. De beek is plaatselijk verondiept en smaller gemaakt, en langs de beek zijn poelen voor amfibieën aangelegd. Zo is het gebied aantrekkelijker voor diverse planten en dieren. Op zondag 29 mei wordt de evz officieel geopend. Dit gebeurt in samenwerking met Dorpsvereniging ‘t Leker uit Ledeacker. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Natuurgebieden liggen vaak verspreid en worden door allerlei barrières (zoals wegen) doorsneden. Een ecologische verbindingszone (evz) is een natuurstrook die deze natuurgebieden weer met elkaar verbindt. Zo kunnen planten en dieren zich veilig verplaatsen en krijgen ze meer leefruimte. De evz langs de Tovensche Beek is ongeveer 4 kilometer lang en verbindt het Sint Anthonisbos met o.a. de ecologische zone langs de Lage Raam ten zuiden van Rijkevoort.  Nieuwe bloemrijke graslanden, struwelen, poelen voor amfibieën en de verondiepte beek moeten er voor zorgen dat dieren zich er thuis voelen. Waterschap Aa en Maas heeft de nieuwe evz aangelegd in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Sint Anthonis en diverse belangenorganisaties.

Op zondag 29 mei wordt de Tovensche Beek officieel geopend. Het programma start om 13.30 uur in ’t Dorpshuus van Ledeacker, aan de Stippent 2a. Na een kort woordje van verschillende partijen wordt iedereen uitgenodigd om naar buiten te gaan. Hier verrichten Johan van den Hout, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, Ingrid Voncken, wethouder van de gemeente Sint Anthonis, Ernest de Groot, lid Dagelijks Bestuur waterschap Aa en Maas en Twan Kempen, voorzitter Dorpsvereniging ’t Leker de officiële openingshandeling. Daarna is er gelegenheid om de beek in haar nieuwe staat te bewonderen. Werknemers van het waterschap en vrijwilligers van het IVN staan hierbij klaar om toelichting te geven. Iedereen is van harte welkom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.