Ads Top

Aanpak wateroverlast en schoner water in Monster

Delfland en de gemeente Westland gaan in de wijk Kleine Geest in Monster gezamenlijk maatregelen nemen om de kans op wateroverlast te verkleinen. Een nieuwe duiker tussen het water van de Kleine Geest en de Vlotwatering moet zorgen voor een betere afvoer van overtollig water.

Bij hevige regenval in de wijk Kleine Geest in Monster hebben de bewoners te maken met wateroverlast. Het water kan niet snel genoeg worden afgevoerd. Een duiker is een buis die zorgt voor verbinding tussen sloten onder de grond. De nieuwe duiker verbindt de Kleine Geest met de Vlotwatering waardoor er extra water afgevoerd kan worden, en de overlast verminderd wordt. De werkzaamheden starten begin volgend jaar. Bewoners zijn blij dat er nu een oplossing komt om wateroverlast bij piekbuien aan te pakken. 

Tegelijkertijd met de aanleg van deze duiker wordt de waterkwaliteit in de vijver aan de Rubenslaan verbeterd. De doorstroming in de vijver is niet goed en er zit te weinig zuurstof in het water. Hierdoor ervaren de bewoners in de zomer stankoverlast. In de nieuwe duiker komt een pomp die moet zorgen voor de aanvoer van vers water in de vijver. Voor een goede doorstroming van het water wordt de vijver vaker gebaggerd. Door een vuilfuik op de riooloverstort aan te brengen komt minder vuil in de vijver terecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.