Ads Top

Inhijsen brugdek nieuwe brug Gouwe

In de vroege ochtend van zaterdag 23 april 2016 wordt het beweegbare brugdek van de nieuwe basculebrug over de Gouwe in Waddinxveen ingehesen. Het is een belangrijke mijlpaal in het project Parallelstructuur A12; de afronding van de Extra Gouwekruising komt hiermee weer een stap verder. Voor mensen die bij de brug willen kijken zijn 2 kijklocaties bepaald.

Het beweegbare brugdek is 41 meter lang, 20 meter breed en weegt bijna 400 ton. Van maandag 18 april tot vrijdag 22 april wordt het brugdek op een ponton versleept van Middelburg naar Waddinxveen (zie kaart 1). Daar wordt het brugdek zaterdag 23 april in de vroege ochtend ingehangen in de nieuwe brug. Bij het inhijsen van het brugdek wordt gebruikgemaakt van 2 bokken met vaste kranen.

Aannemer Heijmans is opdrachtnemer van het project Parallelstructuur A12. Constructiebedrijf Hilleman heeft het brugdek gebouwd en HEBO Maritiemservice B.V. verzorgt het vervoer en inhijsen van het brugdek.

Het is mogelijk om het inhijsen van het brugdek te bekijken. Er zijn 2 kijklocaties ingesteld: langs de Wilhelminakade (toegankelijk vanaf de Kouwe Hoek) en de Coenecoopbrug in Waddinxveen. Deze locaties zijn voor een beperkt aantal mensen toegankelijk en alleen bereikbaar per fiets of te voet. Parkeren van fietsen en auto’s bij de Coenecoopbrug is niet mogelijk, bij de Kouwe Hoek kunnen beperkt fietsen gestald worden. Vanwege de veiligheid is door de aannemer een werkgebied ingesteld waar geen mensen mogen komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.