Ads Top

IMARES blijft in Yerseke dankzij regionale samenwerking

IMARES blijft in Yerseke met een Regiocentrum. Op 29 maart jl. hebben o.a. Provincie Zeeland, gemeente Reimerswaal en de Producentenorganisatie (PO) Mosselcultuur samen met IMARES Wageningen UR een convenant ondertekend op het gemeentehuis van Reimerswaal. Met het convenant investeren de samenwerkingspartners in regionaal gebonden onderzoek gericht op de kottervisserijsector, de schelpdiersector en regionaal delta-onderzoek.

In totaal hebben 12 partijen uit de regio het convenant ondertekend. De regionale vissector kan met dit samenwerkingsverband rekenen op wetenschappelijk onderzoek dat in nauw contact met de sector is afgestemd en waarin kwekers en vissers zelf een actieve rol krijgen. Met deze nieuwe aanpak zal de sector beter invulling kunnen geven aan de uitdagingen waar zij voor staat. Voorbeelden zijn de inpasbaarheid van de mosselkweek binnen natuurgebieden, de bedreiging van de oesterkweek door de oesterboorder en de invoering van de aanlandplicht in de kottervisserij. 

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat: "De Zeeuwse visserij- en aquacultuursector vormt een essentieel onderdeel van de Zeeuwse economie, één van de krachtigste regionale economieën in Europa. De sector staat voor een aantal belangrijke innovatie-opgaven. IMARES in Yerseke kan de wetenschappelijke kennis leveren om deze te beantwoorden".

“Het behoud van IMARES is van groot belang voor een duurzame toekomst van de schelpdiersector. De verbinding tussen wetenschap en praktijk is onmisbaar. IMARES en Yerseke hebben elkaar nodig,” aldus Wethouder de Kunder

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.