Ads Top

Eerste bruginspectie met drone in Alkmaar

Een drone inzetten voor de inspectie van bruggen? De provincie Noord-Holland nam de proef op de som. Op 8 maart 2016 deed de provincie voor het eerst een bruginspectie met een drone bij de Nollenbrug in Alkmaar/Heerhugowaard.

Bruggen worden regelmatig geïnspecteerd om te kijken of er schade is. Dit wordt normaal gesproken uitgevoerd door inspecteurs met behulp van vaartuigen, hoogwerkers, ladders of steigers.
Gedeputeerde Elisabeth Post: “Dit levert vaak hinder op voor de (vaar)weggebruikers, omdat de rijbaan of vaarweg moet worden afgezet. Met dit experiment onderzoekt de provincie of bruginspectie met een drone een slim alternatief is voor traditionele inspectiemethoden.”

Uit de proef moet blijken of drones dezelfde, kwalitatief goede schadebeelden kunnen vastleggen als een inspecteur. Er wordt bekeken of het sneller gaat waardoor de inspecties minder verkeershinder veroorzaken. Ook wordt er getoetst of de drones plekken onder bruggen kunnen bereiken, die normaal gesproken niet of nauwelijks toegankelijk zijn. De resultaten van het experiment worden eind april 2016 verwacht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.