Ads Top

Tijdelijke verlaging waterpeil Kanaal door Walcheren

Van zaterdag 30 januari tot zaterdag 12 maart 2016 verlaagt de Provincie Zeeland het waterpeil in het Kanaal door Walcheren met 0,60 meter (+ 0,30 NAP). Dit is nodig voor de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan de kanaaloevers.

Het aflaten van het waterpeil in het Kanaal door Walcheren werd dit weekend uitgevoerd op zaterdag 30 januari en zondag 31 januari. Vanaf vandaag, maandag 1 februari 2016, starten de onderhoudswerkzaamheden. Het verhogen en oplaten van het kanaalpeil gebeurt op zaterdag 12 maart 2016 vanaf ongeveer 02.30 uur. Het waterpeil gaat dan weer omhoog (+ 0,90 NAP).

De komende zes weken voert de Provincie onderhoud uit aan de glooiing en de oever, onder andere bij de Arnebrug. De gemeenten maken ook gebruik van het lage waterpeil voor onderhoud aan de kademuren. De gemeente Middelburg voert onderhoud uit aan de kademuren, de gemeente Vlissingen voor onderhoud en inspectie aan de kades in de binnenhaven van Vlissingen.

Deze kanaalpeilverlaging heeft de volgende gevolgen voor de maximum toegelaten diepgang voor de scheepvaart:
•Voor de doorgaande scheepvaart tussen Vlissingen en Veere blijft e diepgang onveranderd, met uitzondering van de schepen die ontheffing hebben tot 4,3 meter, dit wordt nu ook 3,7 meter.
•Voor de scheepvaart tussen Vlissingen en het Zijkanaal naar Arnemuiden, met inbegrip van het verbreed deel van het Zijkanaal naar Arnemuiden: 4,3 meter.
•Voor de scheepvaart op het verbreed kanaal en het binnenhavengebied van Vlissingen, direct voor de grote Schutsluis: 7,3 meter. Vanaf de eerste binnenhaven tot de binnenkeersluis is dit 6,4 meter.
•Voor de scheepvaart naar Arnemuiden, vanaf de Arnebrug: 1,6 meter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.