Ads Top

Schuitje varen, theetje drinken

Varen we in Apeldoorn ook ooit naar de Overtoom? Stichting Apeldoorns Kanaal heeft advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van een Boat Conveyor voor de plek waar de A50 het kanaal kruist.

Het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal is een blijvende ambitie van de gemeenten langs het kanaal, het waterschap, de provincie en Stichting Apeldoorns Kanaal. Op Apeldoorns initiatief is er geregeld overleg om deze ambitie stapje voor stapje dichterbij te brengen. Verantwoordelijk wethouder Johan Kruithof: "Laat ik er duidelijk over zijn; het zal nog vele jaren duren eer we over het kanaal van Hattem naar Dieren kunnen varen. Dat is een stip op de horizon. Maar dat neemt niet weg dat we nu al veel kunnen doen."

Het bevaarbaar maken van het noordelijk deel tot Apeldoorn lijkt het snelst haalbaar. De Boat Conveyor zou boten over grote transportbanden over de snelweg kunnen trekken.

Op korte termijn kan het kanaal al veel levendiger worden gemaakt. Daarvoor wordt gekeken naar het verbinden en versterken van initiatieven van ondernemers, bewoners en verenigingen. Dit in navolging van eerdere successen van een vergelijkbare aanpak bij de Waal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.