Ads Top

Kadir van Lohuizen brengt gevolgen zeespiegelstijging in beeld

Fotojournalist Kadir van Lohuizen exposeert in Nieuw Land in Lelystad zijn fotoserie 'Where will we go?'. Met dit multimediaproject toont Van Lohuizen de humanitaire gevolgen van zeespiegelstijging.

2016 is het herdenkingsjaar van de grote overstroming in het Zuiderzeegebied die in 1916 plaatsvond. Direct gevolg van deze overstroming was het indienen van het wetsvoorstel voor de Zuiderzeewet wat uiteindelijk resulteerde in 's werelds grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. Dit jaar zal Nieuw Land juist extra aandacht besteden aan de actuele overstromingsgevaren in de wereld, onder meer met het tentoonstellen van het indrukwekkende multimediaproject 'Where will we go?'.

Kadir van Lohuizen (1963) heeft in zijn twintigjarige carrière als fotojournalist vele thema's en gebeurtenissen vastgelegd, waaronder conflicten in Afrika, vluchtelingen in Afghanistan. Hij heeft series gemaakt over de handel in bloeddiamanten en het leven langs en op de zeven wereldrivieren. Voor het project 'Where will we go?' selecteerde Kadir van Lohuizen acht locaties in de wereld waar hij de zichtbare gevolgen van de zeespiegelstijging fotografeerde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.