Ads Top

Waddenfonds draagt bij aan landschapsherstel Groninger waddenkustgebied

Voor het herstel van de weidsheid van het Groninger waddenkustgebied ontvangen Landschapsbeheer Groningen en de Stichting Landschap Oldambt  708.000 euro van het Waddenfonds. Daarmee wordt het gebied aantrekkelijker gemaakt voor toeristen om er te verblijven en te recreëren. Dat is goed voor de economie in het waddengebied.

In de loop der jaren is er veel veranderd in het landschap in het Oldambt, waardoor de weidsheid is verstoord. De komende tijd worden de historische landschappen van de voormalige gemeente Reiderland en het zuidelijk deel van de gemeente Delfzijl hersteld. Zo worden er beplantingen in het landschap verwijderd en hersteld in de dorpen. Ook komen er meer toeristische routes, excursies en informatie in bestaande bezoekerscentra. De uitvoering van het gehele project kost bijna één miljoen euro.

Het Waddenfonds stelt ruim 3,6 miljoen euro beschikbaar voor acht projecten  (PDF PDF-bestand, 138 KB)in het waddengebied in de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Naast een financiële bijdrage aan kleine lokale initiatieven gaat het meeste geld naar projecten op het gebied van Werelderfgoed, Cultuurhistorie en Landschapsontwikkeling. In totaal wordt met de steun van het Waddenfonds 5,6 miljoen euro geïnvesteerd in het waddengebied.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.