Ads Top

Provincie start subsidieregeling voor duurzame zeehavens

De provincie Noord-Holland stelt 4,74 miljoen euro als subsidie ter beschikking voor duurzamere zeehavens. De subsidieregeling is bedoeld voor de verbetering van de luchtkwaliteit, het intensiveren van het ruimtegebruik en het stimuleren van de circulaire economie.

Er kan tot 31 maart 2016 een voorlopige aanvraag worden ingediend. De aanvragers ontvangen uiterlijk 1 juni 2016 een reactie op de voorlopige aanvraag. De regeling wordt van 1 augustus tot 15 september 2016 opengesteld. De subsidiebeschikkingen worden in december 2016 verleend.

De subsidie is bedoeld voor gemeenten, bedrijven, samenwerkingsverbanden van bedrijven, of bedrijvenverenigingen en is op basis van cofinanciering. Het is bestemd voor projecten in de Noord-Hollandse zeehavens (Noordzeekanaalgebied en haven van Den Helder). Het gaat om projecten die moeten zorgen voor een vermindering van de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen,  een betere benutting van de bestaande ruimte in de havengebieden, het maximaliseren van de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en het minimaliseren van waardevernietiging.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.