Ads Top

Arcadis en InTech Dike Security Systems richten Dijk Monitoring Nederland op

Arcadis en InTech Dike Security Systems bundelen hun krachten in de nieuwe onderneming Dijk Monitoring Nederland. Een overeenkomst hierover is recentelijk getekend. Dat maakten Arcadis en InTech Dike Security donderdag bekend, zonder financiële details te noemen.

Dijk Monitoring Nederland VOF ondersteunt en adviseert beheerders met informatie over het gedrag van waterkeringen. InTech Dyke Security Systems is gespecialiseerd in het meten en verzamelen van actuele data over het gedrag van waterkeringen onder uiteenlopende omstandigheden. Hiervoor gebruikt het bedrijf diverse innovatieve monitoringstechnieken, zoals infrarood sensoren, deformatiemetingen op basis van satellietbeelden, multispectraal metingen, grondradar, EM metingen, stereofotografie, 3D laser scanning en in-situ metingen.

Dijk Monitoring Nederland combineert de inzet van deze nieuwere meettechnieken met bestaande technieken met als doelstelling om deze data te combineren en te verwerken tot belangrijke informatie voor beheerders van waterkeringen. Zo moeten mogelijke problemen al in een vroeg stadium worden voorkomen. Denk daarbij aan het opsporen van kwelsituaties die kunnen leiden tot piping.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.