Ads Top

Tauw aanwezig op Waterbouwdag 2015

Op dinsdag 10 november 2015 vindt de jaarlijkse Waterbouwdag plaats bij de Doelen in Rotterdam. De Waterbouwdag geeft een goed overzicht van recente ontwikkelingen en nieuwe projecten in de waterbouw. Tauw is aanwezig met een stand, waar we een Tauw waterfilm en fotoreportages van verschillende projecten presenteren.

Jaarlijks wordt de Waterbouwdag bezocht door circa 800 bezoekers, onder wie veel studenten. Bureaus, aannemers en kennisinstituten, ook wel de gouden driehoek genoemd, presenteren zich. Totaal zijn er 40 informatieve stands, waarvan Tauw er één bemand.

Tijdens de Waterbouwdag informeert Tauw bezoekers over zijn de waterbouwkundige expertises en dienstverlening. Daarnaast is de nieuwe ‘Samenwerken met water’ campagnefilm te zien. Dit wordt aangevuld met fotoreportages van projecten binnen de volgende vier thema’s:
 • Watersystemen
  Een veranderend klimaat vraagt om een robuust watersysteem. Dat systeem moet ook ecologisch gezond zijn. Tauw draagt bij aan oplossingen die vrijwel altijd voldoende water (van goede kwaliteit) beschikbaar stellen aan de gebruiksfuncties landbouw, natuur, stedelijke gebied en recreatie.
 • Waterketen
  Samen met gemeenten en waterbedrijven bedenkt Tauw oplossingen voor één waterketen. Met elkaar realiseren we doelmatige inzameling van afvalwater. Vervolgens bedenken we innovatieve oplossingen om dit water te zuiveren ten behoeve van gezondheid en leefomgeving. Energie- en grondstoffenwinning wordt in de advisering meegenomen.
 • Waterveiligheid
  Zonder dijken zou Nederland regelmatig onder water staan. Daarom draagt Tauw graag bij aan de bescherming tegen hoogwater van rivieren en kanalen. Hierbij wordt ook altijd de ruimtelijke inrichting in overweging meegenomen.
 • Havens en Vaarwegen
  Nederland heeft een goede reputatie als het gaat om transport over water en de daarbij behorende havens. Tauw adviseert en levert oplossingen voor goed onderhoud van deze vaarwegen en havens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.