Ads Top

Oplevering ecologische verbindingszone in Park Lingezegen

Een verbinding voor planten en dieren die vanaf de Waal verder Park Lingezegen in willen. Dat is het nieuwe stukje natuur langs de Bemmelse Zeeg in Ressen. Daarnaast heeft die natuur een zuiverende werking op het water én is het een mooi plekje om te wandelen. Het gebied werd vrijdag 23 oktober geopend door heemraad Mathieu Gremmen, tevens bestuurslid van Park Lingezegen.

Genodigden werden vrijdag ontvangen bij Landwinkel De Woerdt in Ressen. Na een welkomstwoord van parkdirecteur Jan Willem Kamerman nam Wessel van Olst van Fruitbedrijf De Woerdt de aanwezigen mee naar zijn bedrijf. Hij vertelde over het familiebedrijf, over de sierappels tussen de fruitbomen en hoe fruit een jaar lang bewaard kan blijven.

Ondertussen gingen kinderen van basisschool Het Sterrenbos met Stichting Lingewaard Natuurlijk op pad voor een veldles. De Bemmelse Zeeg is immers aangelegd voor de natuur, en daar willen we ook de toekomstige generatie bij betrekken. Mathieu Gremmen, bestuurder Waterschap Rivierenland en bestuurslid Park Lingezegen, knipte het lint door over de nieuwe brug in het gebied.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.