Ads Top

Amsterdam international water week: klimaatbestendige steden en circulaire economie

In 2050 woont het merendeel van de wereldbevolking in deltasteden, die kwetsbaar zijn voor overstromingen. Binnen enkele decennia is er onvoldoende schoon water in de wereld. Als we niets doen. Meer dan 25.000 internationale waterprofessionals zijn van 2 tot 6 november op de Amsterdam International Water Week om deze urgente wereldwijde waterproblemen te bespreken en aan te pakken.

Met EU-commissaris Karmenu Vella, minister Schultz van Haegen, burgemeester Van der Laan, burgemeesters en vertegenwoordigers van 13 internationale steden, Heineken, Arcadis, Kimberly Clark, Mc Kinsey, de Wereldbank, de European Investment Bank en het World Resources Institute.

Het World Economic Forum noemde Water 'Risk nr. 1'. Twee miljard mensen worden bedreigd in hun bestaanszekerheid in 2050, en vier miljard in 2080 als we doorgaan op ons huidige pad. 90% Van alle natuurrampen is watergerelateerd. Daarom is een omslag naar een circulaire economie en klimaatbestendige steden noodzakelijk. Als wereldwaterleider in integrale oplossingen heeft Nederland de experts die nodig zijn voor deze omslag uitgenodigd in Amsterdam: van stedenbouwkundigen tot textielfabrikanten uit Bangladesh, van watertechnologen tot investeerders."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.