Ads Top

Hein Pieper, dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel, in bestuur Unie van Waterschappen

Hein Pieper, dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel, treedt per direct toe tot het bestuur van de Unie van Waterschappen. Hij volgt Gerard Doornbos, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland, op die afscheid neemt van het bestuur.

Pieper is sinds april 2011 dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel. Hij studeerde theologie aan de Universiteit voor Theologie en Pastoraat in Heerlen. Pieper was eerder Kamerlid namens het CDA.

In het bestuur van de Unie van Waterschappen wordt Pieper verantwoordelijk voor de portefeuille internationaal en arbeidsvoorwaarden. Een omvangrijk beleidsveld.
Vanuit de hele wereld is er vraag naar Nederlandse waterkennis. Waterschappen zijn de experts op het gebied van regionaal waterbeheer, ze delen wereldwijd kennis met landen waar waterbeheer grote uitdagingen kent. Als Dutch Water Authorities werken de waterschappen gezamenlijk met één duidelijk aanspreekpunt waar internationale vragen aan waterschappen gesteld kunnen worden.
De Unie van Waterschappen is daarnaast onder meer de werkgeversorganisatie voor de waterschappen in Nederland. Ze onderhandelt met de vakbonden over de arbeidsvoorwaarden voor de ruim 12.000 medewerkers die bij de Waterschappen werken.

De benoeming van Pieper tot bestuurslid van de Unie van Waterschappen is voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid van een verlenging van nog eens drie jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.