Ads Top

Feestelijk openingsweekend Waterliniemuseum

Zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober staan in het teken van de feestelijke opening van Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Naast de permanente tentoonstellingen en rondleidingen over het fort, zijn er veel extra activiteiten te doen en beleven. Van voorstellingen, historische beelden en filmpjes, eenmalige rondleidingen en avondopenstelling tot een variété aan kinderactiviteiten.

De tentoonstelling ‘Sterk Water’ is een interactieve ontdekkingstocht waarin van alles te weten is te komen over de Waterlinies. Mensen uit verschillende tijden nemen de bezoekers mee in hun belevenissen. In de tentoonstelling ‘Romeins Vechten’ is te zien hoe de mensen in die tijd leefden en werkten. Want net na het begin van de jaartelling bouwden de Romeinen vlak naast het huidige fort het castellum Fectio. In ‘Lummelen in de linie’ laat soldaat Geert Been de bezoekers ervaren hoe het was om soldaat te zijn op Fort bij Vechten in de periode van de Eerste Wereldoorlog en te wachten op een vijand die niet kwam.

Het fort biedt volop de mogelijk te struinen en te dwalen. Een zwerftocht over het fort toont de omgeving, vergezichten en natuur. Bezoekers kunnen het fort op eigen gelegenheid ontdekken of deelnemen aan georganiseerde (historische) rondleidingen en (natuur)wandelingen. Zo biedt Staatsbosbeheer bij de tentoonstelling ‘Krachtpatsers in de natuur’ een gelijknamige wandeling aan. De boswachter laat zien wat er allemaal leeft op en rond het fort en welke trucs dieren en planten hebben om te overleven.

Om te vieren dat Waterliniemuseum Fort bij Vechten is geopend, zijn er in het openingsweekend naast de vaste programmering ook voorstellingen, historische beelden en filmpjes en kinderactiviteiten. Zo is er voor kinderen een romeinenpleintje, waar zij zich terug in de tijd wanen en kunnen zij deelnemen aan opgravingen. De smid geeft demonstraties en biedt smeed workshops aan. Met twee verschillende tokkelbanen kunnen kinderen naar de overkant van de 75 meter lange fortgracht afdalen of de jacobsladder beklimmen. In een familievoorstelling vertelt Soldaat Backx in een mini-storytrail over het soldatenleven. Samen met een zangeres en een accordeonist vertelt theatermaker Kees van der Zwaard over ‘Het geheim van de Waterlinie’. Op zaterdagavond is er een performance met zang en dans op reusachtige waterlelies in de fortgracht van Chanson d’eau. Daarnaast staan er nog meer activiteiten op het programma.

Op zaterdag 10 oktober is het Waterliniemuseum geopend van 10.00 – 22.00 uur en op zondag 11 oktober van 10.00 – 17.00 uur. De toegang tot het fort is gratis. Voor de tentoonstelling ‘Sterk Water’ geldt een entreeprijs van €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Parkeren bedraagt €2,00 per auto voor de hele dag en moet contant worden betaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.