Ads Top

Werkzaamheden project ‘Kwaliteitsimpuls Chaamse Beken’ in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau

Begin mei is waterschap Brabantse Delta gestart met de uitvoering van het project ‘Kwaliteitsimpuls Chaamse Beken’. Binnen dit project leggen het waterschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten de laatste hand aan de inrichting van een aantal natuurprojecten. Deze projecten zijn in 2010 in de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau door de landinrichting “Baarle-Nassau” uitgevoerd.

Op een aantal percelen maakt landbouw plaats voor natuur. Op andere plekken creëert het waterschap een betere leefomgeving voor flora en fauna. Dit gebeurt onder andere door het schuin afgegraven van oevers. Ook worden afrasteringen geplaatst. Hierdoor kan vee op bepaalde plekken grazen. Het waterschap legt ook een aantal nieuwe poelen aan. Een aannemer voert het werk uit in opdracht van het waterschap.

Op dit moment is de aannemer druk bezig met het afgraven van de bovenste laag grond van voormalige landbouwgronden. Vrachtwagens vervoeren de afgegraven grond naar boeren. Zij kunnen de grond weer gebruiken voor het ophogen van hun land.

De afgelopen periode is het erg droog geweest. Hierdoor stuift het zand bij de graafwerkzaamheden en het transport makkelijker. Diverse graafmachines en af- en aanrijdende vrachtwagens met zand kunnen zorgen voor trillingen en geluid.

De aannemer neemt –op verzoek van het waterschap- maatregelen om de overlast te beperken. Zo is de route voor het werkverkeer verlegd. Over de zandpaden op de route zijn rijplaten neergelegd, die schade aan de bodem voorkomen. Wegen die alsnog beschadigen of al beschadigd zijn, worden nat gehouden en na de werkzaamheden door de aannemer hersteld. Het project is naar verwachting eind september 2015 gereed.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.