Ads Top

Prima zwemwater bij mooi zomerweer

Het waterschap Reest en Wieden onderzoekt in het voorjaar en in de zomer wekelijks de kwaliteit van een aantal zwemplaatsen. Afgelopen week zijn gecontroleerd de locaties Ieberenplas en ’t Loomeer (Schoonloo), Klaverkampen (Havelte), het Blauwe Meer (Hoogersmilde), Ter Horsterzand (Beilen) en Schoonhoven (Hoogeveen). Alle locaties voldoen aan de normen van het Besluit hygiëne en veiligheid, badinrichtingen en zwemgelegenheden (BHVBZ).

De zwemplaatsen zijn door de provincies aangewezen als officiële open zwemwateren. Waterschappen onderzoeken de waterkwaliteit daarvan. In een warme periode kan de kwaliteit van zwemwater snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. De waterkwaliteit moet voldoen aan wettelijke normen. Daarbij wordt onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt. Zomaar een Nederlandse zwemplas of ander open water inspringen is dus niet verstandig.

Met de Zwemwater App kun je precies zien waar je met een gerust hart een duik kunt nemen. Ook vind je er andere handige weetjes, zoals informatie over parkeerplaatsen, bereikbaarheid en horeca. Meer informatie en een kaart met zwemwateren is te vinden op de website van het waterschap en op zwemwater.nl. Via de kaart op de Zwemwater App vind je snel een veilige buitenzwemplek bij jou in de buurt. Download hier de Zwemwater App voor Android of voor iOS/Apple. Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met het waterschap Reest en Wieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.