Ads Top

Parade Amsterdam mag zich ‘Veilig Drinkwater Locatie’ noemen

Het rondreizende theaterfestival de Parade met haar theatertenten, barren, restaurants en artiesten is het tweede evenement in de pilotreeks naar een landelijk keuringscertificaat voor drinkwater. Het startschot werd eerder gegeven bij dancefestival ‘Welcome to the Future’.  

De Parade heeft een zeer duurzaam karakter en voorziet haar bezoekers al jaren van veilig kraanwater in plaats van water in flesjes. Als pilot voor het in ontwikkeling zijnde keurmerk  ‘Veilig Drinkwater Locatie’ wordt de tijdelijke waterinfrastructuur van de Parade onafhankelijk  beoordeeld door keuringsinstituut Kiwa. Het keurmerk biedt vertrouwen aan overheidsinstanties, evenementenorganisaties en niet te vergeten de consument dat het water op een evenement veilig en dus drinkbaar is.

Volgens initiatiefnemer MTD is er een professionaliseringsslag gaande binnen de evenementenwereld.  'Er ontstaan samenwerkingsverbanden zoals de VVEM (Vereniging van Evenementen Makers) maar ook de uitvoering van een evenement moet aan steeds hogere eisen voldoen zoals: tribunes, voedsel, tenten en water. Het keurmerk geeft de zekerheid dat de drinkwaterinstallatie onafhankelijk getoetst (Kiwa) en gewaarborgd is. Dit wil niet zeggen dat het water eerder niet veilig was, maar door het keurmerk zijn bezoekers nu gegarandeerd  van veilig drinkwater op een evenement.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.