Ads Top

Geldersch Landschap start werkzaamheden Goilberdingerwaard en Baarsemwaard

Vanaf 2 september start het Geldersch Landschap & Kasteelen met het verwijderen van een deel van de begroeiing in de Goilberdingerwaard en Baarsemwaard bij Culemborg. Het gaat om riet, ruigte en struiken die de doorstroming van de rivier bij hoogwater belemmeren. De werkzaamheden zijn onderdeel van het programma ‘Stroomlijn’ van Rijkswaterstaat, waarin gewerkt wordt aan een veilig rivierengebied.

Voor geïnteresseerden houden Geldersch Landschap & Kasteelen, uitvoerend aannemer Signa Terra en Rijkswaterstaat een veldexcursie waarbij ter plekke in de uiterwaarden de werkzaamheden worden verduidelijkt en vragen worden beantwoord. De uitleg vindt plaats op zaterdag 29 augustus van 14.00 tot ongeveer 15.00 uur. Ontvangst is om 13.45 uur bij Werk aan het Spoel aan de Goilberdingerdijk 40 te Culemborg, met een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden via info@glk.nl wordt op prijs gesteld. De veldexcursie gaat ook bij minder goede weersomstandigheden door.

Het werk duurt ongeveer 6 weken. Tijdens de werkzaamheden blijven de uiterwaarden zoveel mogelijk toegankelijk. De aannemer zal hinder voor recreanten zo veel als mogelijk beperken. Toch zal de bezoeker merken dat er gewerkt wordt. GLK vraagt daarvoor begrip.
 
Door grote weersveranderingen kan de hoeveelheid water in de rivieren toenemen. De doorstroming van uiterwaarden is daarom belangrijk. Ook in de Goilberdingerwaard en Baarsemwaard bij Culemborg is het nodig om de doorstroming van de Lek bij hoogwater te bevorderen door een deel van de begroeiing aan te pakken.

Om overstromingen langs de grote rivieren te voorkomen én natuur en recreatie te behouden, werkt Rijkswaterstaat samen met terreineigenaren aan het programma Stroomlijn. Meer informatie vindt u ook op de projectpagina Lek: verwijderen begroeiing Goilberdingerwaard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.