Ads Top

Dijkverbetering: vervangen duikers Hollum

Donderdag 27 augustus start Wetterskip Fryslân met de vervanging van de waterdoorgangen (duikers) in de dijksloot bij Hollum. Aannemersbedrijf Spoelstra en Transport- en Kraanbedrijf Beekema, twee Amelander bedrijven, voeren de werkzaamheden uit. Medio september is het werk klaar.

De waterafvoer ten zuiden en ten westen van Hollum stagneert regelmatig in natte periodes. Met de nieuwe duikers wordt de dijksloot beter benut en daardoor verbetert de afvoer van overtollig water naar de Waddenzee. De werkzaamheden zijn onderdeel van het watergebiedsplan Ameland.

De nieuwe duikers komen onder de toegangswegen naar de zeedijk, bij de Pietje Miedeweg en de Reeweg te Hollum. Tijdens de werkzaamheden worden de binnendijkse weg vanaf de Skuteweg tot het Kerkepad en genoemde toegangswegen naar de zeedijk gefaseerd afgesloten voor alle verkeer

1 opmerking:

  1. Great blog!

    Onze loodgieters Wassenaar zijn echte allrounders en verlenen spoedservice. Elke loodgieter Wassenaar en omstreken houdt zich bezig met de bouw, het onderhoud, de reparatie van sanitair, verwarming, water en riolering.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.