Ads Top

Waterschappen ontvangen Special Achievement GIS Award

Jack Dangermond, president en oprichter van Esri, reikte op 22 juli de Special Achievement in GIS Award (SAG) persoonlijk uit aan Johan Reefman van het samenwerkingsverband Waterkracht voor het project GEONIS Blaeu.
 
Jaarlijks wordt tijdens de Esri International User Conference via de SAG-award een blijk van waardering gegeven aan een organisatie die een bijzondere prestatie op het gebied van geo-informatie heeft geleverd.

De vijf Nederlandse waterschappen die samenwerken binnen Waterkracht maakten in 2014 samen de keuze voor GEONIS als basis van het nieuwe geografisch informatiesysteem. GEONIS Blaeu is de vervanger van IRIS en sluit perfect aan op de werkprocessen van de waterschappen. Het is gebaseerd op de krachtige en robuuste standaard-technologie ArcGIS en GEONIS waardoor het ontwikkelen van maatwerk niet nodig was.

GEONIS Blaeu wordt in de zomer van 2015 door drie Waterkracht-waterschappen in productie genomen. Waterschap Rijn en IJssel heeft deze ingrijpende stap half april al als eerste succesvol gezet. Waterschap Zuiderzeeland zal GEONIS Blaeu in 2016 implementeren.

Johan Reefman, adviseur geo-informatie bij waterschap Vechtstromen, is trots dat hij de award in ontvangst mocht nemen: “Dit project is van meet af aan opgepakt vanuit een gezamenlijk belang van alle partners. Daardoor zijn we er in geslaagd een beter resultaat te bereiken dan in het geval van een opdrachtgever-opdrachtnemer relatie het geval was geweest”, zegt hij. “Met deze award wordt de kwaliteit van de samenwerking beloond, zowel de samenwerking tussen de waterschappen als de samenwerking tussen de waterschappen en het bedrijfsleven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.