Ads Top

Studenten en gemeente werken samen tegen verzilting

Vijf studenten van de Wageningen University werken aan een project over verzilting in de Koegraspolder. Ze onderzoeken het effect van een toenemende verzilting op de polder en kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden. Diverse bewoners ontvangen dit najaar een enquête over dit onderwerp.

In september 2014 organiseerde de gemeente een klimaatatelier over de gevolgen van klimaatverandering zijn voor de stad. Er is gekeken naar waterproblemen, hitte, energievoorziening en wat er gedaan kan worden om de negatieve effecten te verminderen. In datzelfde kader zijn de vijf studenten nu bezig met een project over verzilting in de Koegraspolder. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel en zal regen periodieker vallen. Dit kan leiden tot een zoetwatertekort en verzilting.

De studenten onderzoeken wat het effect van een toenemende verzilting op de polder is en kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden om de negatieve effecten tegen te gaan. Begin oktober benaderen zij verschillende bewoners van onze gemeente met vragen over hun visies op de toekomst van het gebied en de verzilting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.