Ads Top

Nieuw keurmerk voor veilig drinkwater op evenementen


Waterinstallateur MTD lanceert in samenwerking met certificeringsorganisatie Kiwa een nieuw keurmerk: 'Veilig Drinkwater Locatie'. Water is steeds vaker gratis verkrijgbaar op evenementen en festivals, maar het is niet altijd duidelijk of dit drinkwater is of water voor sanitair gebruik. Waterinstallateurs van tijdelijke locaties die volledig voldoen aan de nieuwe Kiwa beoordelingsrichtlijn voor tijdelijke drinkwaterinstallaties kunnen vanaf nu het onafhankelijke keurmerk aanvragen. Welcome to the Future, een evenement van dance event organisator ID&T, mag zich de eerste 'Veilig Drinkwater Locatie' van Nederland noemen.

In Nederland vinden wij veilig drinkwater heel normaal. Het water dat uit de kraan komt is in de regel ook veilig omdat we gebruik maken van een vaste, goed aangelegde en gecontroleerde installatie. Op evenementen heeft schoon drinkwater niet altijd de aandacht genoten, hier is de consument zich meestal niet van bewust. Het 'Veilig Drinkwater Locatie' keurmerk onderstreept het belang van drinkwater en biedt het vertrouwen aan overheidsinstanties, evenementenorganisaties en consumenten dat de tijdelijke drinkwaterinstallatie op evenementen veilig gebruikt kan worden.

''Als waterinstallateur moedigen wij de trend om gratis drinkwater beschikbaar te stellen aan, maar daarbij is wel het belangrijk dat de bezoeker ook weet dat hij dit water veilig kan drinken'', aldus Hans Verhoeven, directeur initiatiefnemer MTD.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.