Ads Top

Gewijzigde verkeerssituatie A12 Galecopperbrug

Automobilisten dienen vanaf zaterdag 11 juli rekening te houden met een gewijzigde verkeerssituatie op de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht. De werkzaamheden op de brug verplaatsen van de hoofdrijbaan naar de parallelrijbaan richting Den Haag. De rijstroken van de parallerijbaan in de richting Den Haag komen daarom op een andere plek te liggen.

Na de verplaatsing zijn er, net als nu, 5 rijstroken richting Den Haag beschikbaar. Omdat deze zijn verschoven en versmald geldt nog steeds een maximumsnelheid van 90 km/h voor doorgaand verkeer op de hoofdrijbaan en 70 km/h op de parallelrijbaan.

In de nacht van vrijdag 10 juli en zaterdag 11 juli wordt de nieuwe verkeerssituatie aangelegd. In deze nacht zijn er minder rijstroken beschikbaar. Gele borden leiden het verkeer lokaal om via de Jutphasebrug.

Vanaf zaterdagochtend 11 juli tot uiterlijk dinsdag 14 juli verwijdert de aannemer het asfalt op de parallelrijbaan. Deze werkzaamheden gaan net als voorheen 24 uur per dag door en zijn hoorbaar in de directe omgeving van de brug. Activiteiten die veel lawaai maken worden overdag uitgevoerd tot uiterlijk 23.00 uur.

Als het asfalt is verwijderd, wordt de werktent weer opgebouwd. Deze werktent blijft de komende maanden staan op de parallelrijbaan. De aannemer onderzoekt en repareert het stalen rijdek en brengt vervolgens hogesterktebeton aan. Eerder zijn deze werkzaamheden al uitgevoerd op de hoofdrijbaan rijrichting Den Haag en – vorig jaar – op alle rijstroken rijrichting Arnhem.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.