Ads Top

Gemeente start met aanpak Sloterplas

Mooier, groter, gezelliger: het stadsstrand aan de Sloterplas wordt flink uitgebreid en klaargemaakt voor de toekomst. Daarmee geeft de gemeente het startschot voor de verdere ontwikkeling van de Sloterplas tot een volwaardig stadsmeer.

Over een paar jaar moet het een plek zijn waar Amsterdammers en bezoekers zich in, op en aan het water kunnen vermaken. Amsterdam investeert daarom fors in de ontwikkeling van het water en het omliggende gebied. In de Voorjaarsnota heeft wethouder Kock (D66, Financiën) hiervoor 2,5 miljoen euro gereserveerd. Daarnaast is geld beschikbaar vanuit het programma Stad in Balans van wethouder Ollongren (D66, Economische Zaken), onder meer voor de uitbreiding van het strand bij de zogeheten Varkensbaai.

Dankzij de uitbreiding van het strand - minder struiken, meer zand – kunnen meer mensen gebruik maken van de populaire plek. Het water bij het huidige stadsstrand aan de Sloterplas is veilig om in te zwemmen. Door het water dagelijks te verversen wordt blauwalg voorkomen. Ook zorgen schotten ervoor dat schoon zwemwater niet vermengt met minder goed water.

De uitbreiding van het strand bij de Varkensbaai is een van de experimenten die de gemeente uitvoert in het kader van het programma Stad in Balans. Door relatief kleine investeringen wil de gemeente de druk op bepaalde plekken in het centrum verlichten, andere delen van de stad aantrekkelijker maken en bezoekersstromen beter spreiden. De komende jaren voert het stadsbestuur een aantal van dit soort experimenten uit om te kijken welke maatregelen werken en tot het gewenste resultaat leiden.

Deze zomer is er bij de Sloterplas meer te doen dan van de zon te genieten met je voeten in het zand. Eind juli is er een buurtcamping naast het stadsstrand en bij Hotel Buiten en in de hele maand september vindt het West Beach filmfestival plaats. Daarnaast zijn plannen voor een drijvend podium in een gevorderd stadium.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.