Ads Top

De Uitwaaijer Spijkenisse bijna klaar

Hollandse Delta en de gemeente Nissewaard zijn bezig met de aanleg van een grote duiker in de Toldijk bij Hekelingen. De betonnen koker van twee meter breed verbindt straks natuur- en recreatiegebied De Uitwaaijer met de polder ten zuiden van Hekelingen.

In het voorjaar heeft Hollandse Delta het water in De Uitwaaijer op de juiste hoogte gebracht. Het peil in de sloten is met 55 centimeter verhoogd. Hierdoor is het landschap aanzienlijk veranderd. De waterkwaliteit zal aanzienlijk verbeteren, omdat de sloten dieper zijn. Ook de natuurvriendelijke oevers zorgen voor een betere kwaliteit van het water. 

Door het hogere waterpeil sluit de Groenzone nu aan op de woonwijk Maaswijck. Het bebouwde gebied is nu minder gevoelig  voor wateroverlast tijdens hevige regenval. Via de nieuwe duiker kan er meer overtollig water uit het oostelijk deel van Spijkenisse worden afgevoerd naar gemaal ‘De Vooruitgang’ of naar het toekomstig gemaal Putten.   Door de werkzaamheden  is de Toldijk in Hekelingen tot ongeveer half augustus afgesloten. Doorgaand verkeer kan de omleidingsborden volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.