Ads Top

Tour de Delta, een educatieve en sportieve fietstocht over de Deltawerken

Op zondag 21 juni, organiseert 'Beleef de Deltaroute' in samenwerking met Wielerland.nl een educatieve en sportieve fietstocht over de Deltawerken. Precies 2 weken voordat de 2e etappe van de Tour de France over de Deltawerken rijdt kunnen sportieve fietsers en wielrenners dit bijzondere parcours testen en finishen op Neeltje Jans bij de Oosterscheldekering!

Tour de Delta is bedoeld als promotionele tour voor de Deltawerken in Nederland. De deelnemers onderstrepen het belang van een goed beschermd Nederland tegen overstromingen.

De deelnemers kunnen zich inschrijven voor een familie- en vriendentocht van 40 km of een sportieve ronde van 110 km. De familie/vrienden tocht van 40 km is vormgegeven als een fietsrally met kennis- en vaardigheidsopdrachten rond waterveiligheid. Bij de sportieve tocht van 110 km staat het fietsen over de Deltawerken centraal. De winnaars van beide routes worden gehuldigd op Neeltje Jans.

'Beleef de Deltaroute', een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en de ANWB, is initiatiefnemer van de Tour de Delta, die met een knipoog naar de Tour de France de deelnemers op een sportieve manier wil laten kennis maken met de functie van de Deltawerken. Beleef de Deltaroute gaat er dit jaar alles aan doen om Nederlanders en buitenlandse toeristen bekend te maken met de Deltawerken. De Tour de France is daarbij een geweldige aanjager. Beleef de Deltaroute gaat deze zomer naast bovengenoemde fietstocht bij alle 13 Deltawerken informatieborden plaatsen, de website uitbreiden en de audiotours in meerdere talen uitbrengen.

Op 21 juni, op de langste dag van het jaar, geeft Leontien van Moorsel op Neeltje Jans, bij de Oosterscheldekering, het startschot voor de Tour de Delta en de fotowedstrijd 'Mens en Deltawerken'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.