Ads Top

Kinderen openen Waterspeeltuin in Lauwersoog

De belevenisroute die in Lauwersoog wordt aangelegd, Lauwersom, begint met spelen! Tegenover het parkeerterrein bij het Booze Wijf en vlak bij de stranden heeft de gemeente De Marne samen met 30 schoolkinderen uit de omgeving een waterspeeltuin gebouwd.

De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. Er is een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waarmee je kunt graven en  zand kunt transporteren.  De speeltuin is straks geschikt voor kinderen  van alle leeftijden.

Met de bouw van de waterspeeltuin is een start gemaakt in de uitvoering van het project Lauwersom. Komende tijd zal het vervolg van de route ook aangelegd worden, zo komt er een vlonderpad, veilige oversteken, zitjes en uitzichtpunten langs de route naar de haven.

Met het project wil de gemeente wandel- en fietspaden op Lauwersoog veilig en aantrekkelijk maken. Daarnaast neemt de provincie ook verkeersmaatregelen op de provinciale weg N361. Jaarlijks komen ongeveer een miljoen mensen naar Lauwersoog. Het verblijf duurt relatief kort en de bestedingen zijn laag. Bezoekers geven aan dat ze toeristische sfeer en een duidelijke inrichting van het gebied missen. Ook bewoners missen de verbinding vanaf het dorp Lauwersoog naar de vissershaven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.