Ads Top

Daegu-verklaring over waterbestuur

Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen, heeft de OESO opgeroepen om de principes van goed waterbestuur te omarmen. Deze principes staan in de zogeheten Daegu-verklaring en zijn opgesteld door het OESO Water Governance Initiative.

De verklaring is op maandag 13 april ondertekend en overhandigd aan de secretaris-generaal van de OESO, Angel Gurría, op het Wereld Water Forum in Zuid-Korea.

Peter Glas is voorzitter van het OESO Water Governance Initiative, een platform van meer dan 120 internationale overheden en belangenorganisaties, dat vanaf het eerste begin heeft bijgedragen aan deze principes.

De verklaring is een belangrijke steun in de rug voor de OESO bij het verder ontwikkelen van principes voor goed waterbestuur. De principes vormen bouwstenen om het waterbestuur in de wereld een impuls te geven: efficiënter, effectiever en met betrokkenheid en vertrouwen van belanghebbenden.

In een slotsessie wordt het implementatietraject rond deze principes besproken. Wanneer de principes door de OESO worden vastgesteld, worden deze in veel landen toegepast.

Ook Carla Moonen, dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta, vertegenwoordigt in Korea de waterschappen. Zij geeft onder meer presentaties over innovatieve financiering en klimaatadaptatie.

Daarnaast presenteren de waterschappen zich in het Holland Paviljoen, opgezet door het Netherlands Water Partnership, onder de vlag van Dutch Water Authorities.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.