Ads Top

Waarde van water centraal op Waterschapsdag

Op 9 maart vindt in Den Haag de jaarlijkse Waterschapsdag plaats, georganiseerd door de Unie van Waterschappen. Diverse bekende sprekers delen hun visie op de waarde van water en waterschappen voor Nederland.

Historicus Herman Pleij betoogt hoe de Nederlandse identiteit gevormd is door het water. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, spoort waterschappen aan de economische waarde van hun werk meer uit te venten.

Onder andere weervrouw Helga van Leur, zwemmer Maarten van der Weijden en Eric Luiten, Rijksadviseur voor Landschap en Water, komen aan het woord tijdens de Waterschapsdag. Ook minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu laat haar licht schijnen op de maatschappelijke waarde van waterschappen.

Peter Glas, voorzitter Unie van Waterschappen: “De waarde van waterschappen zit ‘m niet alleen in de kerntaken droge voeten, schoon en voldoende water. Het werk van waterschappen heeft ook een grotere, maatschappelijke waarde; we leveren een bijdrage aan een veiliger, schoner, mooier Nederland.

Aan een duurzame samenleving. Aan water en groen in de stad. Aan waterbeleving, recreatie en cultuurhistorie. Waterschappen zorgen voor een gezonde, veilige, mooie leefomgeving. Belangrijke waarden die het waard zijn om op 18 maart voor te gaan stemmen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.