Ads Top

Denk mee over betere IJ-oeverbindingen

De nieuwe IJ-oeverbindingen moeten een vlotte en veilige afwikkeling mogelijk maken van het groeiende woon-werkverkeer en de stijgende bezoekersstromen. De gemeente kijkt nadrukkelijk naar meerdere oplossingen voor een groot gebied. Van tunnels tot fietsbruggen en kabelbanen. Van centrumgebied tot oostelijke en westelijke IJ-oevers.

Om 'de stad' de gelegenheid te geven met ideeën te komen, wordt in maart een interactief proces georganiseerd. De eerste grote publieksbijeenkomst vindt plaats op maandag 2 maart, van 19.00 tot 22.00 uur. Locatie volgt nog, evenals data en locaties van volgende bijeenkomsten. Zie hiervoor de website van het project: amsterdam.nl/sprongoverhetij.

Heeft u concrete ideeën om de verbindingen tussen de IJ-oevers te verbeteren? Dan kunt u op deze website een formulier vinden waarmee u uw idee kunt insturen. De deadline is woensdag 25 februari a.s. Tot nu toe hebben zich al negen partijen gemeld, van individuele particulieren tot private samenwerkingsverbanden.

Aanleiding voor de studie is de stormachtige ontwikkeling van de IJ-oevers en Amsterdam-Noord. Prognoses wijzen op een mogelijke groei van het aantal woningen de komende decennia met 30% tot 55% en een mogelijke verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen. Op de korte termijn is de ontwikkeling van veel nieuwe voorzieningen gepland, met name in Overhoeks, met de Adam Tower (oude Shelltoren) en het gebied daarachter, de Strip. Daarmee zal het aantal bezoekers aan Noord nog verder stijgen. Ook de druk op het water zelf neemt toe: naar verwachting gaat zowel de beroeps- als pleziervaart meer gebruik maken van het IJ.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.