Ads Top

Inloopbijeenkomst waterschap voor grensmeander in de Vecht bij Laar

Waterschap Vechtstromen en de Landkreis Grafschaft Bentheim nodigen alle geïnteresseerden uit voor een inloopbijeenkomst over de grensmeander bij Laar. Deze wordt gehouden op dinsdagavond 13 januari in het gemeentehuis in Laar. Dit ligt vlak over de grens in Duitsland. De inloopbijeenkomst wordt gehouden van 19:00 – 21:00 uur. Het waterschap is van plan om in samenwerking met de Landkreis Grafschaft Bentheim de waterkering op de rechteroever van de Vecht over de grens met Duitsland bij Laar (D) en Holtheme (NL) te verleggen en aan Nederlandse zijde op de noordoever van de Vecht een meander in de rivier de Vecht aan te leggen.

Het project is een van meerdere projecten om de Vechtvisie te realiseren. De Vechtvisie kent 5 kerndoelen. De doelen van het project ‘Grensmeander in de Vecht’ sluiten direct hierop aan: de Vecht is een levendige, veilige rivier en in het winterbed is ruimte voor een open landschap met landbouw, natuur en toerisme. Daarnaast wil het waterschap dat het project beperkt toegankelijk wordt voor met name de direct omwonenden en passerende recreanten. Dat kan via een eenvoudig graswandelpad over de dijk en naar de twee bestaande kunstwerken aan de Vecht op de grens.

Naast de kerndoelen van de Vechtvisie wil het waterschap de doelstelling van de Europese Kaderrichtlijnwater realiseren om het water schoner te krijgen. Dit kan door de nieuwe meander (en nieuwe hoofdloop van de Vecht) en door ontstening van de noordoever. In het ontstane gebied tussen de oude loop en de nieuwe meander wil het waterschap in samenwerking met Staatsbosbeheer een natuurgebied realiseren met ooibosontwikkeling. Aan de Duitse zijde van de grens wil de Landkreis Grafschaft Bentheim de rivier de Vecht ook ontstenen en een ooibos ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.